keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Pakko lukea

Ajattelinpa alkaa listata tänne kirjoja, joita olen lukenut, luen tällä hetkellä tai haaveilen lukevani. Jo vuodesta 2010 saakka olen listannut näitä kirjoja vihkoihin tai puhelimeni luonnoksiin. Vihkot ja puhelin ovat kuitenkin helposti hukattavia - toisin kuin tämä blogi (tosin salasanan hukkaus on asia erikseen...).

Tässäpä tämän hetken haaveilut luettavista kirjoista:

Nick Hornby - Ihan mikä tahansa teos! Olen lueskellut David Nichollsin uutta (tai no viimein suomennoksen saanutta) teosta Kaikki peliin, ja jossain arvosteluissa kirjaa verrattiin Hornbyn teoksiin. Joten tämä päätyi listalle pakko lukea!

Maailman tila 2012. Koska RIO+20 meni miten meni ja kyseinen teos on vaan saatava käsiin.

Nerea Riesco - Valkea norsu. Pyörittelin kirjaa jo kirjastossa, mutta totesin ettei aika vain riitä nyt. Kirjailijan edellinen teos Ars Magica on tällä hetkellä lainattuna, mutta taitaa jäädä lukematta myös ajan puutteen vuoksi.

Aravind Adiga - Viimeinen mies. Koska Valkoinen tiikeri oli ikimuistoinen, karu teos, jota ei tahtonut lukea loppuun ja silti se oli vaan luettava.

Victor Hugo - Pariisin Notre-Dame. Klassikoihin tulee uppouduttua liian harvoin, ja kyseisen teoksen Disneyn versio on vaan loistava. (Plus on päiviä jolloin tunnen oloni täksi kellonsoittajaksi...)

Erin Morgernstern - Yösirkus. Olin juuri muuttanut Helsinkiin, vietin luppoaikaa jossain kirjakaupassa ja tuijottelin kirjan takakantta. Toivon lukuelämyksen olevan jotain samaa kuin Sydämen mekaniikassa.

Chimamanda Ngozi Adichie - Huominen on liian kaukana. Tätäkin kirjaa on pyöritelty usein käsissä, aika ei ole vaan riittänyt kyseiseen kirjaan... (Nyt aloin pohtia, mihin minä muka tuhlaan aikaani, jos tämäkin teos on jäänyt lukematta. Ajankäytön priorisointia nyt kehiin!)

Enrique Moriel - Ajattoman kaupungin varjot. Teos muistuttaa kenties Carlos Ruiz Zafónin teoksia (joista en vieläkään ole kaikkia saanut edes luettua!), joten tämä on l-u-e-t-t-a-v-a. Piste.

Alice Munron nimi on jäänyt puhelimeni muistiin. Mitään muistikuvaa miksi, mutta naps, kirjastosta se mukaani tarttukoon!

Alice Sebold - Oma taivas. Teos on tallennettu jo puolitoista vuotta sitten puhelimeeni. Hups..

Inger Frimansson - Alastomien naisten saari. Miksi tämä kirja on listallani? Tapanani on aina tarkkailla mitä kirjoja ihmiset lukevat esim. junassa. Muistan jonkun naisen lukeneen kyseisestä kirjaa kenties jollain junamatkalla. Pitkään tihrustin mikä kirja oli kyseessä, ja lopulta sain silmiini muutamia sanoja kirjailijasta ja kirjan nimestä. Näillä tiedoilla googlen kautta selvitin kirjan ja päätin, että se on luettava. Vaikken vieläkään tiedä kirjasta mitään muuta. Mutta yleensäkin monet parhaat kirjat tulee lainattua kirjastosta juuri palautetut -hyllystä!

Oho listastani tuli varsin pitkä, vaikka laitoin siihen vain osan puhelimeni tiedoista. Ehkä nämä säilyvät nyt paremmin täällä tallessa! Ja muistan lukeakin kyseiset kirjat. Nyt lähden heittämään kamoja kasaan (parin viikon reissu ulkomailla edessä!) ja valikoin samalla mitkä teokset pääsevät matkaan. Tällä hetkellä mukaan ovat tulossa Anna-Leena Härkösen Ei kiitos ja eräs teos englanniksi. Kirjaa tai kirjailijaa en muista (lahopää..). Ehkäpä tämän blogin avulla alan muistaa paremmin lukemiani teoksia. Nyt suunta koneelta hiiteen ja aivot kohti pakkailua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti